Vizioni për lagjen

Vizionimi i Parkut në Mushnikovë 15 Janar 2018Në kuadër të takimeve me banorët e fshatit Mushnikovë këta të fundit e kanë shfaqur të nevojshme vitalizimin e një hapësire të...
Sheshi 7 Korriku 12 Janar 2018"Qytetet Gjithëpërfshirëse" është projekt ku bëhet promovimi dhe përhapja e metodologjisë së planifikimit urban.
Gruaja dhe Hapësira Publike 23 Tetor 2017Gratë duke u kategorizuar sot si "nëna aktive" janë më tepër të angazhuara në obligimet familjare, duke përfshirë këtu përcjelljen e fëmijëve në shkollë, furnizmin, kryerjen e obligimeve të pagesave etj. Mirëpo...
Vizioni për parkun e fshatit Piranë nis të realizohet 24 Korrik 2017Banorët e Piranës kanë nisur realizimin e vizionit për parkun e fshatit, nën udhëheqjen e këshillit dhe kryetarit të fshatit Z. Skender Elshani. EC ka përkrahur banorët dhe këshillin e fshatit në vizionimin e zgjidhjes për parkun e...
Keji në shërbim të komunitetit 28 Qershor 2017Vizioni për rregullimin e hapësirës publike përgjatë lumit (Kej) në Prizren është prezantuar të martën mbrëma para banorëve të kësaj lagjeje dhe pjesëmarrësve tjerë. Versioni i parë i këtij propozimi...
Vizioni për lagjen "Jeta e Re” 24 Tetor 2016ArbanaPunëtoria e vizionimit "Vizioni për lagjen Jeta e Re" është zhvilluar në kuadër të projektit "Qyteti Gjithëpërfshirës", i cili tenton t'i artikulojë nevojat e grupeve të komunitetit dhe t’i përkthejë ato në plane të...
Vizioni për rrugën Marin Barleti 3 Maj 2016NënkalajaVizionimi i rrugës Marin Barleti në Prizren është iniciativë e EC Ma Ndryshe si thirrje publike për institucionet lokale dhe shtetërore...
Vizioni për bunkerin në Ortakoll 1 Mars 2016OrtakollRimendimi i hapësirës së bunkerit nëntokësor në lagjen “Ortakoll” në Prizren është iniciativë e EC Ma Ndryshe për dizajnimin e vizionimit të mënyrës...
Shtegu për çiklistë 2 Dhjetor 2015Ky propozim përcjellë porosinë vizuale për promovimin e lëvizjes së lirë të përdoruesve të biçikletave. Hulumtimet e viteve të kaluara kanë nxjerrë si shqetësim të qytetarëve mungesën e shtigjeve për...
Hapësira publike në Ortakoll 15 Tetor 2015Ky vizionim është rezultat i punëtorisë me banorët e lagjes Ortakoll të cilët nuk janë të kënaqur me hapësirën përreth mdërtesës ku jetojnë. Më shumë gjelbërim më shumë ulëse, zgjerim i...
Hapësira publike në Bazhdarane 8 Tetor 2015Ky vizionim është një kundërpërgjigje e banorëve ndaj propozimit për ndërtimin e një objekti shumëbanesorë në hapësirën e vetme të lirë të lagjes Bazhdarane. Në sipërfaqen e destinuar që të...
Komunë e hapur 10 Korrik 2015Është një vision për kthimin e hapësirës publike në shërbim të qytetarit. Për të jetësuar këtë vizion, Komunës së Prizrenit i është rekomanduar: Largimi i menjëhershëm i rrethojës që e...

Lagja më Aktive 2017

Lagja më Aktive 2016